Íme a kulcs ahhoz, hogy sikeresen megvalósítsd álmaidat!

Keress irányt életednek, tűzz ki célokat, tervezz, majd cselekedj! Lehetséges, hogy tényleg ennyire egyszerű? Azok, akik látják a fenti “arany hármas” jelentőségét, nem tévednek el, ráadásul nehéz, feszültséggel teli időszakban könnyebben átlépnek a problémákon. Ők azok akik feladatokat látnak és megoldásokat keresnek! Egyszerűen hangzik, ugye?

Keress irányt!

Irányt keresni annyit jelent, hogy döntést, döntéseket hozol a jövőddel kapcsolatban. Vállalod a felelősséget sorsodért – azaz, nem hibáztatsz senkit a jelen vagy a múlt történései miatt – és leteszel minden múltbeli sérelmet, amit bárkivel szemben érzel. Így képes leszel tiszta tudattal és szívvel nézni magadra. Elméd ekkor felszabadul, meglepő, inspiratív ötletekkel és megoldásokkal lát el Téged! Személyes tapasztalatom, hogy kezdetben, ezt az egyszerűnek tűnő lépést hajlamosak vagyunk átugrani. Egyrészt azért, mert félünk a felelősségtől, hiszen ha döntést hozunk jövőnket illetően és az, esetleg nem az előzetes elvárásaink szerint alakul, nem szeretünk szembesülni azzal a ténnyel, hogy ezt a döntést, bizony mi hoztuk meg!

Változtass!

Nulla befektetéssel azonban ne várj hozamot, inkább változtass! Változtasd meg a szemléletedet és ez magával hozza a többi változást. Merj dönteni és vállald a következményeket még akkor is, ha benne van a kudarc lehetősége. Sőt! Használd támogatóként, barátként és segítőként a kudarcot! Tudd, hogy a kudarcban rengeteg további lehetőség, megoldás létezik és ha ezt Te meglátod, majd levonod belőle a következtetést óriási profitra teszel szert!Irány keresésünk másik nehézsége a korábban említett egyszerűségből ered. Sokan nem tudják merre induljanak. Mástól várnak útbaigazítást, támogatást, bevált, “bomba biztos” receptet. Ők azok, akik várni fognak még egy ideig…! Az sem kizárt, hogy valaki, egy barát, rokon, ismerős megszánja őket és megkapják a hőn áhított iránymutatást. No, akkor még egyszer, tárgyilagosan: más mondja meg, mit kezdjen az életével. Nem kizárt, hogy környezetünk felülről, kívülről lát minket. Az sem kizárt, hogy egy adott megakadásban mi nem látjuk a fától az erdőt.

Gondolkodj!

Adható és mondható tanács vagy vélemény, azonban óriási felelősség, hogy másvalaki mondja meg saját személyiségünk és életünk irányát. Honnan tudja mi jó Neked? Eléggé ismeri érzéseidet, vágyaidat, gondolataidat, erősségeidet, gyengeségeidet, belső világodat ahhoz, megmondja merre menj, mert úgy érsz célba? …és, ha nem érsz célba? Ki a felelős? Kit hibáztatsz majd? Kinek a kudarca ez?
Vagyis visszakanyarodtunk oda, hogy a döntést, vállalva annak kockázatát Neked kell meghoznod! Segítségedre lesz ebben önismereted, önbecsülésed és új szemléleted!
Rendelkezel minden olyan erőforrással, amelyre szükséged van ahhoz, hogy tovább lépj! Ha egy erőforrással valaha rendelkeztél, például oldottál meg nehéz vagy bonyolult helyzeteket, sikerült egy konfliktust rendezned…, akkor ezek az erőforrások örökre veled lesznek! Te döntesz majd arról, hogy egy újabb helyzetben használod őket vagy nem!


Célozz! Tervezz!

A sikeres jövőRövid, közép és hosszú távra célozz! Lásd, hogy hová szeretnél eljutni majd szelídítsd őket apró feladatokká. Ezt Cselekvési Tervnek hívjuk, de adhatnánk neki a Tudatosság címet is. A cél attól cél, hogy határidőhöz kötöd és a tervek szerint mindent megteszel azért, hogy megvalósuljon. Az Életbelépő tréningeken feladatok segítenek a részletes, tudat és szív összhangjában létrehozott terved elkészítésében.

 

Cselekedj!

… vagyis ébresztő Csipkerózsika, mert ha tovább szundikálsz, akkor az irány és a tervezés beporosodik! Ügyfeleim között vannak olyanok, akiknek remek céljai, tervei vannak. Pont. Mert, itt megállnak! “Valami hiányzik, hogy lépjek! Nem is tudom miért nem valósítottam meg!”
Sajnos vannak olyanok is, akik tépelődve jönnek hozzám és bánják, hogy egy korábbi, remek ötletüket, tervüket, céljukat nem valósították meg.
Tanulj ezekből a hibákból! Irány, célok és tervek birtokában már csak a cselekvés és a siker édes íze marad hátra!

Nem kérdés, hogy ez a legegyszerűbb módszer! Tedd meg magadért!