Ki és mi kell ahhoz, hogy sikeres gyereket nevelj?

TE kellesz hozzá, mert a gyermeknevelés legfontosabb eleme, hogy rendben, békében legyél önmagaddal és a körülötted lévő világgal!

TE vagy az első modell gyermeked életében, téged utánoz, imitál. Imádott csemetéd a TE viselkedésedet, reakcióidat, elvárásaidat, megoldásaidat… követi fenntartás nélkül. Az utánzás révén beépít személyiségébe mindent, amit rajtad lát: viselkedésformáidat, érzelmeidet, megoldásaidat, döntéseidet, sikereidet…, sőt, még személyiségtulajdonságaidat is.

Az utánzást hét-nyolc hónapos korában kezdi, noha ebben a korai szakaszban tulajdonképpen még saját magát utánozza: látod gyermeked reakcióit utánzod őt, majd a látottakat gyermeked megismétli.

Kb. másfél-két éves korában fejlődik ki az utánzás képessége, amikor már képes visszaemlékezni mozdulataidra, arcjátékodra, majd egy későbbi időpontban kész megismételni azokat. Ebben az időben különösen erős érzelmi szálak kötik hozzád. Az azonosulás (identifikáció) során megpróbál olyan lenni, mint TE, teljes mértékben azonosul Veled.

TE mit mutatsz, mit adsz át gyermekednek?

Mi az, amit tőled, belőled tanul:

picture6

•    Optimista vagy pesszimista világlátást?
•    Megoldandó feladatot vagy gyűlő, sokasodó problémákat?
•    Komfortzónán belül vagy kívüli fejlődést?
•    Múltban vagy a jelenben időzést?
•    Célokat cselekvési tervekkel vagy az ábrándozás szintjén megrekedt álmokat?
Életbelépő tréningjeink abban segítenek Neked, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból azért, hogy gyermeked a legjobbat tanulja meg.

Hozd ki magadból a maximumot!

A gyermekneveléssel töltött idő rengeteg olyan tapasztalatot, megélést tartogat, mely személyiségünket alakítja. Ezek olyan kincsek, melyeket azok élnek át, akik gyermekekkel foglalkoznak, ám sajnos csak kevesen gondolnak arra, hogy ezekből előnyöket kovácsoljanak.

Anyai gondoskodásAz otthon töltött idő velejárója, hogy élettortád jelentős részét nem, vagy nem a régi intenzitással éled meg, noha a természet csodálatos egyensúlya idővel mégis elindítja a le,- és elválást. A gyermek bölcsődébe, óvodába megy, neked pedig újból vissza kell állnod a régi kerékvágásba, hittel, erővel, energiával és bizonyítási vággyal, hogy érsz annyi, sőt, többet, mint kollégáid! Hónapokon, éveken át mindig másra koncentrálni, anyaként, feleségként, háziasszonyként, szakácsnőkét, beszerzőként, nővérként… mindig másról gondoskodni bizony erőt próbáló feladat. Mielőtt minden önbizalmad elhagyna épp itt az ideje, hogy magadra is gondolj, és felkészülj a nagy visszatérésre tapasztalatban és élményekben gazdagabban!

Önértékelésed, önbizalmad, önismereted és a benned lakozó fantasztikus erőforrások segítségével hatalmas változást idézhetsz elő saját és gyermeked életében. Megtámogatva mindezt tudatos verbális és nonverbális kommunikációval, hatékony stressz és konfliktuskezeléssel egy életre szóló lendületet, szemléletet adsz!

TE magad vagy a sikeres gyermeknevelés első és legfontosabb eleme! Hozd ki magadból a maximumot! Tedd meg magadért, tedd meg gyermekedért!